218

Slunečnicové kostky

Vytisknout recept
Tohle domácí pečivo je opravdu jednoduché a časově nenáročné, takže ho hravě zvládnete, když zjistíte, že čerstvé pečivo došlo a nechce se vám do obchodu.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hod. 20 min
Čas vaření 20 min
Celkový čas 1 hod. 40 min
Porce 12 kostek
Uvařila Martina Vrbická - Vařme jinak

Ingredience

Kvásek:

  • 1/2 kostky čerstvého droždí cca 20 g nebo 1 sáček sušeného droždí
  • 50 g vlažné vody
  • 4 g třtinového cukru

Těsto:

  • 300 g špaldové hladké mouky
  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 200 g vlažné vody
  • 40 g řepkového oleje
  • 7 g soli
  • kmín
  • může být: 30 g slunečnicových semínek nebo mixu semínek – dovnitř těsta
  • cca 40 g slunečnicových semínek

Instrukce

  • Nejdříve vytvoříme kvásek: V misce smícháme vlažnou vodu + droždí + cukr – rozmícháme a dáme na cca 15 min na teplé místo (měla by se vytvořit taková pěnová čepice).
  • Mezitím si do mísy od robota nebo běžné misky dáme mouky, sůl, kmín, olej, zbytek vlažné vody a semínka, která chcete mít uvnitř a kvásek.
  • Pokud použijete robota nechte ho pracovat a vytvořit vláčné pevné nelepivé těsto. Nebo můžete použít ruce a těsto vypracovat ručně.
  • Těsto zakryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií a necháme 1 hodinu kynout.
  • Teď vytvoříme kostky: těsto rozválíme na placku cca 1-1.5 cm vysokou a nožem vykrojíme čtverce.
  • Do jedné misky dáme vodu a do druhé semínka. Nejprve čtverce namočíme ve vodě a pak v semíncích (budou tak lépe držet).
  • Necháme je ještě cca 15 min. dokynout.
  • A hurá do předehřáté trouby na 180 st. na cca 15-20 min.
  • A můžeme si pochutnávat…

3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 měsíci ago

    5 stars
    Krásně vypadají. Mám je ráda.

  2. HelenaSvatková 2 měsíci ago

    Výborné, patří do mého stravování.

Napište komentář

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account