Mrkvová polévka s pomerančovou šťávou a zázvorem

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaSlunská

Ingredience

  • 4 ks Větší mrkev
  • 1 ks Menší cibule
  • 2 plátek Čerstvý zázvor
  • 2 stroužek Česnek
  • špetka Sůl
  • špetka Pepř
  • 1 l Zeleninový vývar nebo voda
  • 1 ks Brambora
  • 2 ks Pomeranč
  • Zakysaná smetana
  • Olivový olej

Instrukce

  • Zeleninu očistíme. Do hrnce nalijeme olivový olej, jakmile bude rozehřátý přisypeme cibuli nakrájenou na kostičky. Potom přidáme česnek nakrájený na plátky, 2 plátky zázvoru a mrkev nakrájenou na kolečka silná 1-2 centimetry. Zlehka osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem. Do hrnce přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, která nám celou polévku dostatečně zahustí.
    Vaříme do změknutí zhruba 15-20 minut tak, aby šlo vše, co je v hrnci, lehce rozmixovat ponorným mixérem na krémovou polévku. Po rozmixování přilijeme šťávu ze 2 pomerančů a dochutíme solí, pepřem.
    Na talíři ozdobíme lžičkou zakysané smetany.
    TIPY:
    Polévka je vhodná i pro děti, chuť zázvoru je v ní čitelná, ale nepálí. Pokud je pro vás zázvor přesto moc výrazný, můžete 1 plátek zázvoru ubrat, nebo polévku na závěr zjemnit vmícháním sladké smetany.
    Pokud toužíte naopak po ostřejší chuti, která víc osloví dospělé, 1-2 plátky zázvoru hned na začátku přidejte.
     

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account