Mrkvová polévka s pomerančovou šťávou a zázvorem

Vytisknout recept
Zeleninu očistíme. Do hrnce nalijeme olivový olej, jakmile bude rozehřátý přisypeme cibuli nakrájenou na kostičky. Potom přidáme česnek nakrájený na plátky, 2 plátky zázvoru a mrkev nakrájenou na kolečka silná 1-2 centimetry. Zlehka osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem. Do hrnce přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, která nám celou polévku dostatečně zahustí.
Vaříme do změknutí zhruba 15-20 minut tak, aby šlo vše, co je v hrnci, lehce rozmixovat ponorným mixérem na krémovou polévku. Po rozmixování přilijeme šťávu ze 2 pomerančů a dochutíme solí, pepřem.
Na talíři ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

TIPY:

Polévka je vhodná i pro děti, chuť zázvoru je v ní čitelná, ale nepálí. Pokud je pro vás zázvor přesto moc výrazný, můžete 1 plátek zázvoru ubrat, nebo polévku na závěr zjemnit vmícháním sladké smetany.
Pokud toužíte naopak po ostřejší chuťi, která víc osloví dospělé, 1-2 plátky zázvoru hned na začátku přidejte.
 
4ks - větší mrkve
1ks - menší cibule
2plátek - čerstvý zázvor
2stroužek - česnek
2-3špetka - sůl
1špetka - pepř
1l - zeleninový vývar nebo voda
1ks - brambora
2ks - pomeranč
ks - zakysaná smetana
ks - olivový olej
příprava - 25
vaření - 15-20
Kategorie Polévka
Uvařila JaroslavaSlunská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account