Se svou výzvou jsem tentokrát zabloudila do Mexika. Mexické kuchyni přichází i v našich končinách už kdekdo na chuť. Já se třeba ještě v "letech normálních" chystala zajít do mexické restaurace na nějakou tu novinku, ale už jsem to nestihla. Tak jsem si jednu připravila doma a myslím, že hned po prvním kousnutí si získala trvalé místo v mém jídelníčku. Je to populární quesadilla...
1) Maso nakrájíme na maličké kousky, osolíme, smícháme se vším kořením, citronovou šťávou a olejem. Necháme alespoň 30 minut marinovat v ledničce.
2) Maso osmažíme.
3) Obě papriky a 1/2 cibule nakrájíme na kostky a osmažíme.
4) Připravíme si salát ze zbytku cibule, rajčete, koriandru (nebo petrželky), šmetky sili a 1/2 lž. olivového oleje.
5) Tortilu z poloviny posypeme mixem nastrouhaných sýrů, přidáme maso, orestovanou zeleninu a znovu zasypeme sýrem. Tortilu přeložíme napůl a zlehka opečeme na pánvy potřené olejem (jen zlehka štětečkem) z obou stran. Z každé strany je to zhruba půl minutky.
6) Podáváme se salátem
4ks - tortily
ks - kuřecí maso
1lžička - sůl
1/4lžička - mletý pepř
1/2lžička - chilli
1lžička - práškový česnek
1lžička - oregano
1lžička - sladká paprika
1/2lžička - mletý římský kmín
1lžíce - olivový olej
1lžíce - citrovnová/limetková šťáva
1ks - zelená paprika
1ks - červená paprika
1ks - cibule
1ks - rajče
1/2hrst - koriandr/petržel
100g - eidam
100g - čedar
příprava - 50
vaření - 10