Se svou výzvou jsem tentokrát zabloudila do Mexika. Mexické kuchyni přichází i v našich končinách už kdekdo na chuť. Já se třeba ještě v "letech normálních" chystala zajít do mexické restaurace na nějakou tu novinku, ale už jsem to nestihla. Tak jsem si jednu připravila doma a myslím, že hned po prvním kousnutí si získala trvalé místo v mém jídelníčku. Je to populární quesadilla...
1) Maso nakrájíme na maličké kousky, osolíme, smícháme se vším kořením, citronovou šťávou a olejem. Necháme alespoň 30 minut marinovat v ledničce.
2) Maso osmažíme.
3) Obě papriky a 1/2 cibule nakrájíme na kostky a osmažíme.
4) Připravíme si salát ze zbytku cibule, rajčete, koriandru (nebo petrželky), šmetky sili a 1/2 lž. olivového oleje.
5) Tortilu z poloviny posypeme mixem nastrouhaných sýrů, přidáme maso, orestovanou zeleninu a znovu zasypeme sýrem. Tortilu přeložíme napůl a zlehka opečeme na pánvy potřené olejem (jen zlehka štětečkem) z obou stran. Z každé strany je to zhruba půl minutky.
6) Podáváme se salátem :-)
4ks - tortilyks - kuřecí maso1lžička - sůl1/4lžička - mletý pepř1/2lžička - chilli1lžička - práškový česnek1lžička - oregano1lžička - sladká paprika1/2lžička - mletý římský kmín1lžíce - olivový olej1lžíce - citrovnová/limetková šťáva1ks - zelená paprika1ks - červená paprika1ks - cibule1ks - rajče1/2hrst - koriandr/petržel100g - eidam100g - čedarpříprava - 50vaření - 10