Mandlový poschoďový dort

Vytisknout recept
 
 
 

2 korpusy: 

Oddělíme si žloutky od bílků. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme po částech olej.

Pak si smícháme mouku s kypřícím práškem, sodou a kakaem.  Z bílků ušleháme

tuhý sníh. Do žloutkové směsi přidáváme moučnou směs. Pak pomalu přimícháme

mandle a sníh.

Připravíme si 2 velikosti forem na dorty. Dáme do nich pečicí papír a těsto nalijeme

do obou forem. Pečeme asi 45 minut při teplotě 160°C. Raději upečeme dorty den

předem. 

 

 

Krém: Uvaříme si oba pudinky s cukrem v mléce. Po vychladnutí utřeme máslo s

cukrem a po částech přidáváme pudink.

 

 

Dortové korpusy podélně rozpůlíme. Větší díl potřeme krémem, posypeme plátky

mandlí a přiklopíme. Opět potřeme krémem a posypeme mandlemi. Pak přiložíme

menší korpus, potřeme krémem a posypeme mandlemi a totéž uděláme s s druhou

polovinou korpusu. Dorty potřeme ještě z boku a vršek dozdobíme zdobičkou a

poklademe celými mandlemi. 

 

Přeji dobrou chuť !!!

 
 
 

200g - práškový cukr
8ks - vejce
1ks - vanilkový cukr
100ml - rostlinný olej
400g - hladká mouka
1ks - kypřící prášek
1lžička - jedlá soda
2lžíce - kakao
200g - mleté mandle
200g - plátkové mandle
100g - celé neloupané mandle
750ml - krém: mléko
1 + 1ks - pudink vanilkový + pudink karamelový
500g - máslo
300g - práškový cukr
příprava - 60
vaření - 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account