Luštěninový nákyp
Ingredience
- 150 g vařené cizrny
- 100 g bílých vařených fazolí
- pórek
- muškátový oříšek
- pepř
- sůl
- olej
- asi 150 g sójového mléka
- 2 lžíce rýžové mouky
Instrukce
- Do sekáčku vložte cizrnu, olej, sójové mléko, fazole, muškátový oříšek, sůl, pepř a lehce rozmixujte.
- Dejte směs do mísy, přidejte mouku a promíchejte. Nechte asi hodinku odpočívat.
- Pekáček vymažte olejem a nalijte do něj hmotu.
- Pečte na 170°C po dobu 20 minut v horkovzdušné fritéze.
- Po upečení nechte trochu zchladnout a pak krájejte.
Děkuji, zkuste.
Zajímavý luštěninový pokrm.
To by mohlo být chutné, ale vadí mi tam ten pórek (připomíná mi chutí cibuli)…
aha, tak ten právě miluji a hlavně i jarní cibulku 🙂