Kokosová pěna

Vytisknout recept
Ochucená pěna s kokosovým mlékem a pyré z pečených citrónů. Servírovaná ve skleničce, vrstvená s mango chutney, cukrářskými piškoty a granolou.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 500 g Galbani Mascarpone
  • 250 ml kokosového mléka
  • 2 vanilkové lusky nebo extrakt
  • 4 citrony
  • 100 ml medu
  • 250 g mraženého manga
  • 1 ks čerstvého manga
  • 50 g třtinového cukru
  • 10 ks cukrářských piškotů
  • 20 g granoly

Instrukce

  • Citróny upečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení přepasírujeme přes cedník.
  • Přepasírované citróny smícháme s Galbani Mascarpone, vanilkou, medem a kokosovým mlékem. Vyšleháme do hladkého krému a naplníme do cukrářského sáčku.
  • Mražené mango svaříme s třtinovým cukrem do hustší chutney konzistence, necháme vychladnout.
  • Do skleničky vrstvíme granolu, mango, citrónové mascarpone, cukrářské piškoty a opět citrónové Mascarpone.
  • Na závěr dozdobíme čerstvým mangem.

Notes

Zdroj a foto: Galbani

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account