Černá čočka se zeleninou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 300 g černá čočka beluga
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 5 dkg másla
  • sůl pepř, sušený česnek, kari koření
  • 4 plátky slaniny
  • 4-6 vajec
  • kyselá okurka nakládaná červená řepa (nemusí být)

Instrukce

  • Černou čočku uvaříme dle návodu na sáčku do měkka, osolíme, slijeme přebytečnou vodu a odstavíme.
  • Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • Na pánvi zpěníme máslo a dáme pokrájenou zeleninu, restujeme do změknutí, ke konci přidáme lžíci rajského protlaku.
  • Promícháme a ještě chvíli restujeme.
  • Poté do pánve přidáme vařenou čočku. Vše promícháme a okořeníme.
  • Já přidala sůl, mletý pepř, trošku sušeného česneku a kari koření.
  • Promícháme a máme hotovo.
  • Pokrm doplníme orestovaným plátkem slaniny a volským okem.
  • Přidáme kyselou okurku, u nás doma byla v lednici sterilovaná červená řepa.
9 Komentářů
  1. 5 stars
    Vařím často červenou čočku. Tuto musím teprve vyzkoušet.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    mňam, mňam, čočku Belugu milujeme 🙂

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    miluji červenou čočku a černou jsem zatím měla jen jednou Beluga 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account