Lekvárové pirohy

Vytisknout recept

Pred nedávnom som robila lekvárové pirohy, tak sa s Vami podelím o môj recept na ne 🙂

 
Zo surovín (okrem lekávru a pod.) si pripravíme hladké cesto, ktoré hnetieme aspoň 4 - 5 minút.
Cesto si uložíme na pomúčenú dosku a prikryjeme ho miskou. Necháme ho 15 minút odpočívať.
Potom už len cesto vyvaľkáme a vykrajovátkom na pirohy povykrajujeme kolieska. Do stredu dáme plnku a pirohy uzavrieme vykrajovátkom alebo vidličkou.
Varíme v osolenej vode cca 5 - 7 minút.
Pirohy na sladko podávame poliate roztopeným maslom a posypané nasucho opraženou strúhankou.
Pirohy na slano podávame s kyslou smotanou a pažítkou.
 
Prajem dobrú chuť! 
500g - polohrubá múka
200g - hladká múka
3dcl - horúca voda
2lžíce - olej
2ks - vajce
štipkaks - soľ
ks - lekvár (džem, tvaroh, bryndza)
příprava - -
vaření - -
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Monika Galgócziová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account