Lekvárové pirohy

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

  • 500 g Polohrubá múka
  • 200 g Hladká múka
  • 3 dcl Horúca voda
  • 2 lžíce Olej
  • 2 ks Vajce
  • Soľ
  • Lekvár (džem, tvaroh, bryndza)

Instrukce

  • Pred nedávnom som robila lekvárové pirohy, tak sa s Vami podelím o môj recept na ne 🙂
     
    Zo surovín (okrem lekávru a pod.) si pripravíme hladké cesto, ktoré hnetieme aspoň 4 - 5 minút.
    Cesto si uložíme na pomúčenú dosku a prikryjeme ho miskou. Necháme ho 15 minút odpočívať.
    Potom už len cesto vyvaľkáme a vykrajovátkom na pirohy povykrajujeme kolieska. Do stredu dáme plnku a pirohy uzavrieme vykrajovátkom alebo vidličkou.
    Varíme v osolenej vode cca 5 - 7 minút.
    Pirohy na sladko podávame poliate roztopeným maslom a posypané nasucho opraženou strúhankou.
    Pirohy na slano podávame s kyslou smotanou a pažítkou.
     
    Prajem dobrú chuť! 

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account