Kynutá hnízda

Vytisknout recept
Z droždí, lžičky mouky a kapky vlahého mléka zaděláme kvásek.
Tento kvásek pak přidáme do ostatních surovin - cukru a hladké mouky - a zaděláme hladné těsto, které necháme alespoň 50 minut kynout.
Mezitím si připravíme náplň - v katrůlku svaříme mák, mléko a pudingový prášek. Pak vmícháme povidla, skořici a cukr a ještě jednu minutu povaříme.
Vykunuté těsto rozdělíme na čtyři díly a ty rozválíme na stejné pruhy. Na každý kousek těsta dáme část náplně a zavineme jako závin. Ten stočíme do pruhu a na konci pořádně přitiskneme, aby nevytékala náplň.
Hotová hnízda dáme na plech, na který předtím položíme pečící papír. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme asi 15 minut dokynout.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut dozlatova.
Do každého hnízda usadíme jedno vajíčko.

100ml - vlažné mléko
30g - čerstvé droždí
30g - krupicový cukr
350g - hladká mouka
1200ml - mléko
15g - vanilkový pudingový prášek
120g - mletý mák
5lžíce - švestková povidla
1lžička - mletá skořice
30g - krupicový cukr
1ks - vejce na potření
příprava - 100
vaření - 40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account