Z droždí, lžičky mouky a kapky vlahého mléka zaděláme kvásek.
Tento kvásek pak přidáme do ostatních surovin - cukru a hladké mouky - a zaděláme hladné těsto, které necháme alespoň 50 minut kynout.
Mezitím si připravíme náplň - v katrůlku svaříme mák, mléko a pudingový prášek. Pak vmícháme povidla, skořici a cukr a ještě jednu minutu povaříme.
Vykunuté těsto rozdělíme na čtyři díly a ty rozválíme na stejné pruhy. Na každý kousek těsta dáme část náplně a zavineme jako závin. Ten stočíme do pruhu a na konci pořádně přitiskneme, aby nevytékala náplň.
Hotová hnízda dáme na plech, na který předtím položíme pečící papír. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme asi 15 minut dokynout.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut dozlatova.
Do každého hnízda usadíme jedno vajíčko.100ml - vlažné mléko30g - čerstvé droždí30g - krupicový cukr350g - hladká mouka1200ml - mléko15g - vanilkový pudingový prášek120g - mletý mák5lžíce - švestková povidla1lžička - mletá skořice30g - krupicový cukr1ks - vejce na potřenípříprava - 100vaření - 40