Kuřecí na houbách s rýží
Ingredience
- 500 g kuřecí prsní řízky nakrájené na kousky
- 2 hrsti předem namočených sušených hub
- 1 velká nebo 2 menší cibule
- 1 dcl oleje
- sůl pepř
- špaldová hladká mouka
Instrukce
- Večer před vařením si do studené vody namočím houby, případně, jsou-li velké, tak krapet nalámu či později překrájím.
- Cibuli oloupu, nakrájím na malé kostičky a dám do širšího kastrolu na trošku oleje do zlatova opéct.
- Kuřecí maso očistím od blanek, nakrájím na menší kousky, osolím, opepřím a zapráším hladkou špaldovou moukou.
- Když je cibulka tak akorát, přidám maso, osmahnu a následně k němu přiliju namočené houby i s vodou, ve které se máčely.
- Promíchám a přiliju horkou vodu tak, aby bylo maso ponořené.
- Společně dusím cca 40 minut pod pokličkou na slabší výkon, občas zamíchám.
- Ke konci vaření, případně rozmíchám ještě trošku špaldové mouky ve studené vodě a omáčku dozahustím.
- Ještě provařím a dochutím solí a pepřem.
- U nás podáváme nejraději s rýží, ale dobrý je i knedlík a dají se i těstoviny či brambory, prostě jak kdo má rád.
Milujem maso na hubach. Robim hovadzie no aj kuracie je urcite velmi chutne
Takhle to máme přesně rádi 🙂
Maso na houbách máme rádi a dělám ho vcelku často 🙂
I u nás si na takovém vždy pochutnáme…Když byly doma ještě děti, tak jim houby v omáčce fest vadily, tak jsem jí vždy promixovala a v okamžiku, kdy houby nebyly vidět, tak si šmakovaly.
Naše Kačka je taky nejí, ale ona by je nejedla ani namixované… Na houby a alkohol (třeba jen kapku v pečení) má hodně citlivý jazýček a nedá si to už z principu…
Maso na houbách máme moc rádi. Vypadá to lákavě.
Děkuji za pochvalu. No snad se podaří letos nějaké houby nasbírat a usušit, zásoba se podezřele tenčí.