Večer před vařením si do studené vody namočím houby, případně, jsou-li velké, tak krapet nalámu či později překrájím.
Cibuli oloupu, nakrájím na malé kostičky a dám do širšího kastrolu na trošku oleje do zlatova opéct.
Kuřecí maso očistím od blanek, nakrájím na menší kousky, osolím, opepřím a zapráším hladkou špaldovou moukou.
Když je cibulka tak akorát, přidám maso, osmahnu a následně k němu přiliju namočené houby i s vodou, ve které se máčely.
Promíchám a přiliju horkou vodu tak, aby bylo maso ponořené.
Společně dusím cca 40 minut pod pokličkou na slabší výkon, občas zamíchám.
Ke konci vaření, případně rozmíchám ještě trošku špaldové mouky ve studené vodě a omáčku dozahustím.
Ještě provařím a dochutím solí a pepřem.
U nás podáváme nejraději s rýží, ale dobrý je i knedlík a dají se i těstoviny či brambory, prostě jak kdo má rád.