Go Back
+ servings

Kuřecí na houbách s rýží

Vytisknout recept
Rychlé a dobré jídlo, které máme u nás doma rádi
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 6 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsní řízky nakrájené na kousky
  • 2 hrsti předem namočených sušených hub
  • 1 velká nebo 2 menší cibule
  • 1 dcl oleje
  • sůl pepř
  • špaldová hladká mouka

Instrukce

  • Večer před vařením si do studené vody namočím houby, případně, jsou-li velké, tak krapet nalámu či později překrájím.
  • Cibuli oloupu, nakrájím na malé kostičky a dám do širšího kastrolu na trošku oleje do zlatova opéct.
  • Kuřecí maso očistím od blanek, nakrájím na menší kousky, osolím, opepřím a zapráším hladkou špaldovou moukou.
  • Když je cibulka tak akorát, přidám maso, osmahnu a následně k němu přiliju namočené houby i s vodou, ve které se máčely.
  • Promíchám a přiliju horkou vodu tak, aby bylo maso ponořené.
  • Společně dusím cca 40 minut pod pokličkou na slabší výkon, občas zamíchám.
  • Ke konci vaření, případně rozmíchám ještě trošku špaldové mouky ve studené vodě a omáčku dozahustím.
  • Ještě provařím a dochutím solí a pepřem.
  • U nás podáváme nejraději s rýží, ale dobrý je i knedlík a dají se i těstoviny či brambory, prostě jak kdo má rád.