Kuře Peri Peri

Vytisknout recept
Kuře Peri Peri jsem si vypůjčila v Mozambiku. Název mu dávají čili papričky peri-peri, které by měly být v hojné míře jednou z přísad. Já jsem pro zachování receptu (ale i svého zažívání) použila asi jen půlku celkem malé čili papričky z mamčiny zahrádky a bylo to tak akorát. Kuřecí maso naložené ve směsi, by se mělo grilovat, ale vzhledem k absenci grilu v mé kuchyni, jsem maso marinádou prostě přelila a nechala péct v troubě.
 
1) V mixéru smícháme všechny ingredience kromě soli (a masa pochopitelně).
 
2) Do vzniklé marinády naložíme maso a necháme odležet v lednici alespoň hodinu.
 
3) Maso grilujeme na grilu, nebo zalité marinádou pečeme v troubě při 180°C asi hodinu, v závislosti na mase.
 
 
ks - kuřecí maso
1ks - červená paprika
1ks - červená cibule
1/2ks - chilli
2stroužek - česnek
5ks - pepř celý
1lžička - oregano
1lžička - sladká paprika
1hrst - bazalka
3lžíce - citronová šťáva
1/2sklenička - olivový olej
špetka - sůl
příprava - 15
vaření - 90
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account