Kuře Peri Peri jsem si vypůjčila v Mozambiku. Název mu dávají čili papričky peri-peri, které by měly být v hojné míře jednou z přísad. Já jsem pro zachování receptu (ale i svého zažívání) použila asi jen půlku celkem malé čili papričky z mamčiny zahrádky a bylo to tak akorát. Kuřecí maso naložené ve směsi, by se mělo grilovat, ale vzhledem k absenci grilu v mé kuchyni, jsem maso marinádou prostě přelila a nechala péct v troubě.
1) V mixéru smícháme všechny ingredience kromě soli (a masa pochopitelně).
2) Do vzniklé marinády naložíme maso a necháme odležet v lednici alespoň hodinu.
3) Maso grilujeme na grilu, nebo zalité marinádou pečeme v troubě při 180°C asi hodinu, v závislosti na mase.
ks - kuřecí maso1ks - červená paprika1ks - červená cibule1/2ks - chilli2stroužek - česnek5ks - pepř celý1lžička - oregano1lžička - sladká paprika1hrst - bazalka3lžíce - citronová šťáva1/2sklenička - olivový olejšpetka - sůlpříprava - 15vaření - 90