Prsíčko plněné kopřivou, podávané s pečenou červenou řepou

Vytisknout recept
Skvělá a zdravá večeře.
Co budeme potřebovat:
  • 4 ks kuřecích prsíček (maso může být i krůtí, vepřové)
  • 4 ks plátky šunky
  • tvrdý sýr (na každou porci buď jeden plátek anebo kousek z cihly)
  • sůl, pepř
  • 16 mladých lístků kopřivy (spaříme horkou vodou)
Na přílohu:
  • 4 ks červené řepy
  • bylinky (rozmarýn, petržel a tymián)
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • alobal
  • pekáček
Řepu si důkladně omyjeme. Každou bulvu položíme na čtverec alobalu, zakápneme olejem, osolíme, opepříme dle chuti a přidáme bylinky. Zabalíme do ranečku a na 45 minut vložíme do trouby na 200 °C péct.
Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, dochutíme bylinkami a sezamem. Důkladně promícháme.
 
Kuřecí prsíčka si jemně naklepeme. osolíme a opepříme. Položíme na ně plátek šunky, sýra a 4 lístky spařené kopřivy. Zavineme do rolády a upevníme párátkem.
Na pánvičce si rozehřejeme olej a zprudla každé naplněné prsíčko opečeme. Vložíme do pekáčku a dáme na 20 minut do trouby dopéct při 190 °C.
Prsíčko na talíři rozkrojíme, přelijeme výpekem a podáváme s pečenou červenou řepou.
Dobrou chuť!
 
4ks - Kuřecí prsíčka
4ks - Plátky šunky (vepřová, kuřecí)
4ks - Tvrdý sýr (eidam, královský, hermelín...)
16ks - Kopřivy (lístky)
4ks - Červená řepa
150ml - Olej
2lžíce - Sezamová semínka
2lžíce - Sůl
1špetka - Pepř
4ks - Tymián čerstvý
1ks - Rozmarýn
1ks - Petržel nať
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account