Krkovička s bramborem pečená v jednom hrnci

Vytisknout recept
Jídlo, které se snad nedá pokazit a které se dělá "skoro samo"
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 4 pěkné plátky krkovice
  • olej sůl, mletá paprika, grilovací koření - na naložení masa
  • 800 g brambor
  • svazek jarní cibule
  • sůl pepř
  • šlehačka 250 ml

Instrukce

  • Krkovičku večer před vařením nakořeníme, lehce zakápneme olejem a dáme do chladna odpočívat.
  • Očistíme si brambory, nakrájíme je na zhruba 0,5 cm plátky.
  • Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a smícháme s brambory, osolíme, okořeníme pepřem.
  • Vyskládáme na dno hrnce či pekáče.
  • Na brambory naskládáme naloženou krkovici.
  • Vše zalijeme šlehačkou.
  • Přiklopíme poklicí a dáme do trouby péct na zhruba 170°C.
  • Když jsou maso a brambory měkké, ještě na cca 15 minut doděláme bez pokličky.
6 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Vaření či pečení v jednom hrnci je super, chutné, rychlé a bez zbytečného nádobí 🤩

  2. NelaVávrová 2 roky ago

    Děkuji za inspiraci, zrovna jsme koupili v Lidlu na víkend krkovičku 😀

  3. 5 stars
    Skvělý recept. Krkovičku mám nejraději a pečenou dohromady s bramborami – super.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account