Krkovička s bramborem pečená v jednom hrnci
Ingredience
- 4 pěkné plátky krkovice
- olej sůl, mletá paprika, grilovací koření - na naložení masa
- 800 g brambor
- svazek jarní cibule
- sůl pepř
- šlehačka 250 ml
Instrukce
- Krkovičku večer před vařením nakořeníme, lehce zakápneme olejem a dáme do chladna odpočívat.
- Očistíme si brambory, nakrájíme je na zhruba 0,5 cm plátky.
- Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a smícháme s brambory, osolíme, okořeníme pepřem.
- Vyskládáme na dno hrnce či pekáče.
- Na brambory naskládáme naloženou krkovici.
- Vše zalijeme šlehačkou.
- Přiklopíme poklicí a dáme do trouby péct na zhruba 170°C.
- Když jsou maso a brambory měkké, ještě na cca 15 minut doděláme bez pokličky.
Vaření či pečení v jednom hrnci je super, chutné, rychlé a bez zbytečného nádobí 🤩
Přesně jak píšeš a také člověk nemusí hodiny stát u sporáku….
Děkuji za inspiraci, zrovna jsme koupili v Lidlu na víkend krkovičku 😀
já mám takové vaření v jednom hrnci moc ráda 🙂
Skvělý recept. Krkovičku mám nejraději a pečenou dohromady s bramborami – super.
Děkuji moc 🙂