Krkovička s bramborem pečená v jednom hrnci
Vytisknout recept
Jídlo, které se snad nedá pokazit a které se dělá "skoro samo"
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes min
Čas vaření 1 hour hod. 30 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová
- 4 pěkné plátky krkovice
- olej sůl, mletá paprika, grilovací koření - na naložení masa
- 800 g brambor
- svazek jarní cibule
- sůl pepř
- šlehačka 250 ml
Krkovičku večer před vařením nakořeníme, lehce zakápneme olejem a dáme do chladna odpočívat.
Očistíme si brambory, nakrájíme je na zhruba 0,5 cm plátky.
Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a smícháme s brambory, osolíme, okořeníme pepřem.
Vyskládáme na dno hrnce či pekáče.
Na brambory naskládáme naloženou krkovici.
Vše zalijeme šlehačkou.
Přiklopíme poklicí a dáme do trouby péct na zhruba 170°C.
Když jsou maso a brambory měkké, ještě na cca 15 minut doděláme bez pokličky.