krémová rýže | Ženy s.r.o.

krémová rýže

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Na zapékanou rýži:

  • 1 cibuli nakrájenou na kostky
  • 250 g žampiónů nakrájených na kousky
  • 190 g sušených rajčat
  • mořskou/himalájskou sůl
  • koření kmín, červenou papriku, rozmarýn, mletý černý pepř...
  • 500 g čerstvého špenátu
  • hrnku uvařené rýže
  • 200 g cottage sýru
  • 200 g jogurtu
  • 1 vajíčko
  • 1 hrnek nastrouhaného parmazánu

Na posypku:

  • 2 –3 krajíce oblíbeného chleba natrhaného na kousky
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • 15 ml olivového oleje

Instrukce

  • 1
  • Nejdřív uděláme posypku. Zkombinujeme chleba, petržel a tymián a rozmixujeme je nahrubo v kuchyňském robotu. Potom polijeme olivovým olejem a odložíme stranou.
  • 2
  • Troubu si předehřejeme na 170 ˚C.
  • 3
  • Ve velké pánvi na střední teplotě osmažíme cibulku dozlatova.
  • 4
  • Přidáme žampióny, sušená rajčata, okořeníme a restujeme 5 minut.
  • 5
  • Přidáme nakrájený špenát a restujeme 1–2 minuty.
  • 6
  • Přidáme rýži a mícháme, dokud se všechno nespojí.
  • 7
  • V misce smícháme cottage sýr, jogurt, vajíčko a parmazán a přidáme směs k rýži. Všechno spolu promícháme.
  • 8
  • Jemně vymastíme pekáč. Přidáme do něj rýži a dáme zapéct.
  • 9
  • Po 20 minutách přidáme do pekáče posypku a pečeme ještě asi 5–10 minut.
  • 10
  • Podáváme samotné, se salátem nebo jako přílohu k masu.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    To bude jistě moc dobré. Vypadá to skvěle.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zajímavé, jistě i chutné a hutné 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account