krémová rýže
Ingredience
Na zapékanou rýži:
- 1 cibuli nakrájenou na kostky
- 250 g žampiónů nakrájených na kousky
- 190 g sušených rajčat
- mořskou/himalájskou sůl
- koření kmín, červenou papriku, rozmarýn, mletý černý pepř...
- 500 g čerstvého špenátu
- 1½ hrnku uvařené rýže
- 200 g cottage sýru
- 200 g jogurtu
- 1 vajíčko
- 1 hrnek nastrouhaného parmazánu
Na posypku:
- 2 –3 krajíce oblíbeného chleba natrhaného na kousky
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
- 1 lžičku sušeného tymiánu
- 15 ml olivového oleje
Instrukce
- 1
- Nejdřív uděláme posypku. Zkombinujeme chleba, petržel a tymián a rozmixujeme je nahrubo v kuchyňském robotu. Potom polijeme olivovým olejem a odložíme stranou.
- 2
- Troubu si předehřejeme na 170 ˚C.
- 3
- Ve velké pánvi na střední teplotě osmažíme cibulku dozlatova.
- 4
- Přidáme žampióny, sušená rajčata, okořeníme a restujeme 5 minut.
- 5
- Přidáme nakrájený špenát a restujeme 1–2 minuty.
- 6
- Přidáme rýži a mícháme, dokud se všechno nespojí.
- 7
- V misce smícháme cottage sýr, jogurt, vajíčko a parmazán a přidáme směs k rýži. Všechno spolu promícháme.
- 8
- Jemně vymastíme pekáč. Přidáme do něj rýži a dáme zapéct.
- 9
- Po 20 minutách přidáme do pekáče posypku a pečeme ještě asi 5–10 minut.
- 10
- Podáváme samotné, se salátem nebo jako přílohu k masu.
To bude jistě moc dobré. Vypadá to skvěle.
zajímavé, jistě i chutné a hutné 🙂
Ano rovnou spíše jako hlavní jídlo.