krémová rýže

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Na zapékanou rýži:

  • 1 cibuli nakrájenou na kostky
  • 250 g žampiónů nakrájených na kousky
  • 190 g sušených rajčat
  • mořskou/himalájskou sůl
  • koření kmín, červenou papriku, rozmarýn, mletý černý pepř...
  • 500 g čerstvého špenátu
  • hrnku uvařené rýže
  • 200 g cottage sýru
  • 200 g jogurtu
  • 1 vajíčko
  • 1 hrnek nastrouhaného parmazánu

Na posypku:

  • 2 –3 krajíce oblíbeného chleba natrhaného na kousky
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • 15 ml olivového oleje

Instrukce

  • 1
  • Nejdřív uděláme posypku. Zkombinujeme chleba, petržel a tymián a rozmixujeme je nahrubo v kuchyňském robotu. Potom polijeme olivovým olejem a odložíme stranou.
  • 2
  • Troubu si předehřejeme na 170 ˚C.
  • 3
  • Ve velké pánvi na střední teplotě osmažíme cibulku dozlatova.
  • 4
  • Přidáme žampióny, sušená rajčata, okořeníme a restujeme 5 minut.
  • 5
  • Přidáme nakrájený špenát a restujeme 1–2 minuty.
  • 6
  • Přidáme rýži a mícháme, dokud se všechno nespojí.
  • 7
  • V misce smícháme cottage sýr, jogurt, vajíčko a parmazán a přidáme směs k rýži. Všechno spolu promícháme.
  • 8
  • Jemně vymastíme pekáč. Přidáme do něj rýži a dáme zapéct.
  • 9
  • Po 20 minutách přidáme do pekáče posypku a pečeme ještě asi 5–10 minut.
  • 10
  • Podáváme samotné, se salátem nebo jako přílohu k masu.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    To bude jistě moc dobré. Vypadá to skvěle.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavé, jistě i chutné a hutné 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account