Krém z bílých fazolí

Vytisknout recept
Krém můžeme s úspěchem ozdobit chlebovými krutony i výrazným dýňovým nebo bylinkovým olejem.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g
  • bílých fazolí
  • 0.5
  • mrkve
  • 0.25
  • celeru
  • 2
  • cibule
  • 1
  • bobkový list
  • 1 lžíce
  • másla
  • 1
  • malý svazek čerstvého tymiánu
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Fazole dáme do mísy s vodou a necháme je namočené přes noc.
  • 2
  • Na druhý den fazole scedíme a spolu s mrkví, celerem, jednou cibulí a bobkovým listem je dáme vařit do změknutí. Nemělo by to trvat déle než 45 minut. Na konci zkontrolujeme, jestli jsou fazole měkké, a vyjmeme bobkový list, celer, cibuli i mrkev.
  • 3
  • Ve vetším kastrolu rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Poté zalijeme fazolemi i s vodou, ve které se vařily, přidáme svazek tymiánu, osolíme a povaříme asi 10 minut.
  • 4
  • Tymián vyjmeme a fazole důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Naposledy dochutíme solí a pepřem a podáváme.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Prima nový recept, vyzkouším.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Zajímavé, tohle neznám… díky 🙂

  3. 5 stars
    Vyzerá výborne. Fazuľu máme radi určite vyskúšam

  4. Tak takovou polévku neznám, věřím, že by mi chutnala. Díky za inspiraci.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account