Go Back
+ servings

Krém z bílých fazolí

Vytisknout recept
Krém můžeme s úspěchem ozdobit chlebovými krutony i výrazným dýňovým nebo bylinkovým olejem.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g
  • bílých fazolí
  • 0.5
  • mrkve
  • 0.25
  • celeru
  • 2
  • cibule
  • 1
  • bobkový list
  • 1 lžíce
  • másla
  • 1
  • malý svazek čerstvého tymiánu
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Fazole dáme do mísy s vodou a necháme je namočené přes noc.
  • 2
  • Na druhý den fazole scedíme a spolu s mrkví, celerem, jednou cibulí a bobkovým listem je dáme vařit do změknutí. Nemělo by to trvat déle než 45 minut. Na konci zkontrolujeme, jestli jsou fazole měkké, a vyjmeme bobkový list, celer, cibuli i mrkev.
  • 3
  • Ve vetším kastrolu rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Poté zalijeme fazolemi i s vodou, ve které se vařily, přidáme svazek tymiánu, osolíme a povaříme asi 10 minut.
  • 4
  • Tymián vyjmeme a fazole důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Naposledy dochutíme solí a pepřem a podáváme.