Krém můžeme s úspěchem ozdobit chlebovými krutony i výrazným dýňovým nebo bylinkovým olejem.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 1 minutemin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
400g
bílých fazolí
0.5
mrkve
0.25
celeru
2
cibule
1
bobkový list
1lžíce
másla
1
malý svazek čerstvého tymiánu
sůlpepř
Instrukce
1
Fazole dáme do mísy s vodou a necháme je namočené přes noc.
2
Na druhý den fazole scedíme a spolu s mrkví, celerem, jednou cibulí a bobkovým listem je dáme vařit do změknutí. Nemělo by to trvat déle než 45 minut. Na konci zkontrolujeme, jestli jsou fazole měkké, a vyjmeme bobkový list, celer, cibuli i mrkev.
3
Ve vetším kastrolu rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Poté zalijeme fazolemi i s vodou, ve které se vařily, přidáme svazek tymiánu, osolíme a povaříme asi 10 minut.
4
Tymián vyjmeme a fazole důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Naposledy dochutíme solí a pepřem a podáváme.