Kefírové mléko z Valašska s kurkumou – zimní koktejl na podporu imunity

Vytisknout recept
Jak si vychutnat pravou zimní atmosféru ve zdraví a s úsměvem na tváři? Mlékárna Valašské Meziříčí přichází s tipem na super rychlý koktejl plný zdraví. Výborně chutná a jeho příprava zabere opravdu jen pár minut. Výsledkem je zdravý kefírový nápoj s kurkumou a pepřem. Kurkuma (Curcuma longa) má kořeny v tradiční, především ajurvédské a tradiční čínské medicíně. Zde byla využívána po tisíce let jako silné protizánětlivé a léčivé koření. Kurkuma významně podporuje trávení, detoxikaci jater, hojení ran, a dokonce podporuje funkci mozku. Hlavní složkou kurkumy je kurkumin, ten má typicky zlatou barvu, ale i většinu zdravotních benefitů. Kurkumin patří mezi polyfenoly a disponuje silnými léčivými vlastnostmi. Má schopnost bojovat proti různým druhům bakterií, virů a plísní, což může podpořit imunitní systém a ochranu proti infekcím. Ve spojení s kefírovým mlékem z Valašska nemůže být Vaše volba na podporu zdraví organismu v zimních měsících lepší.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Jihoamerická
Čas přípravy 2 minutes
Čas vaření 1 minute
Celkový čas 3 minutes
Porce 2 porce
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • Kefírové mléko nízkotučné 1 ks
 lze použít i Acidofilní mléko plnotučné nebo Valašskou kyšku
  • Špetka pepře dle chuti

  • Špetka soli dle chuti, lze vynechat

  • 1/4 lžičky kurkumy víc kurkumy znamená výraznější hořkost – dolaďte podle sebe

Instrukce

  • Všechny ingredience dle chuti smícháme a můžeme podávat.
  • Za minutku je hotovo.
  • Ingredience vyjdou na dva nápoje.

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account