Křehké koláčky
Ingredience
- 300 g hladké mouky ideálně Babiččina, ale dělala jsem i z hladké špaldové
- 250 g másla
- 100 g tavený sýr Smetanito
- švestková povidla
- moučkový cukr na obalení
Instrukce
- Máslo necháme lehce změknout a poté spolu se sýrem a moukou zpracujeme v těsto.
- Na plech vyložený pečícím papírem děláme s těsta kuličky, v nich následně koncem vařečky uděláme důlky a do nich pak přes zdobící sáček se zdobičkou dáme povidla.
- Z této dávky vyjde kolem 80 ks koláčků.
- Po upečení vlažné koláčky obalíme v moučkovém cukru.
- V uzavřené dóze a ve chladu vydrží klidně i týden.
Vyzkouším
Tak ať se Vám povedou 🙂
Zkusím místo Smetanita, tak milujeme Palouček, nejlepší smetanový sýr – doporučuji…
No to je krása, hned bych si dala, i když to nemám jíst… máš je nádherné 🙂
Děkuji, jo tyhle jsou opravdu hodně návykové 🙂
Koláčky se mi líbí. Dala bych si raději s mákem.
Můžete vyzkoušet, ale nevím, zda nebudou moc suché, tím, že se na tyto nedává drobenka mám vyzkoušeno, že povidla vyšla třeba o dost lépe jak tvaroh.
Ježíšmarjá, já bych jedla (mlsala)! 🙂
No je pravda, že tyto koláčky jsou notně návykové a byť by měly vydržet docela dlouho, tak povětšinou to nějak nestihnou.