Křehké koláčky

Vytisknout recept
Chuťově výtečné a přitom velmi jednoduché koláčky, které dlouho vydrží.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 300 g hladké mouky ideálně Babiččina, ale dělala jsem i z hladké špaldové
  • 250 g másla
  • 100 g tavený sýr Smetanito
  • švestková povidla
  • moučkový cukr na obalení

Instrukce

  • Máslo necháme lehce změknout a poté spolu se sýrem a moukou zpracujeme v těsto.
  • Na plech vyložený pečícím papírem děláme s těsta kuličky, v nich následně koncem vařečky uděláme důlky a do nich pak přes zdobící sáček se zdobičkou dáme povidla.
  • Z této dávky vyjde kolem 80 ks koláčků.
  • Po upečení vlažné koláčky obalíme v moučkovém cukru.
  • V uzavřené dóze a ve chladu vydrží klidně i týden.
9 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 11 měsíců ago

    Vyzkouším

  2. NelaVávrová 11 měsíců ago

    Zkusím místo Smetanita, tak milujeme Palouček, nejlepší smetanový sýr – doporučuji…

  3. Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    No to je krása, hned bych si dala, i když to nemám jíst… máš je nádherné 🙂

  4. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Koláčky se mi líbí. Dala bych si raději s mákem.

    • Author
      Jaroslava Korpášová 11 měsíců ago

      Můžete vyzkoušet, ale nevím, zda nebudou moc suché, tím, že se na tyto nedává drobenka mám vyzkoušeno, že povidla vyšla třeba o dost lépe jak tvaroh.

  5. Aneta Kollerová Mašková 11 měsíců ago

    Ježíšmarjá, já bych jedla (mlsala)! 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account