Go Back
+ servings

Křehké koláčky

Vytisknout recept
Chuťově výtečné a přitom velmi jednoduché koláčky, které dlouho vydrží.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 300 g hladké mouky ideálně Babiččina, ale dělala jsem i z hladké špaldové
  • 250 g másla
  • 100 g tavený sýr Smetanito
  • švestková povidla
  • moučkový cukr na obalení

Instrukce

  • Máslo necháme lehce změknout a poté spolu se sýrem a moukou zpracujeme v těsto.
  • Na plech vyložený pečícím papírem děláme s těsta kuličky, v nich následně koncem vařečky uděláme důlky a do nich pak přes zdobící sáček se zdobičkou dáme povidla.
  • Z této dávky vyjde kolem 80 ks koláčků.
  • Po upečení vlažné koláčky obalíme v moučkovém cukru.
  • V uzavřené dóze a ve chladu vydrží klidně i týden.