Chuťově výtečné a přitom velmi jednoduché koláčky, které dlouho vydrží.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 40 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 4osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová
Ingredience
300ghladké moukyideálně Babiččina, ale dělala jsem i z hladké špaldové
250gmásla
100gtavený sýr Smetanito
švestková povidla
moučkový cukr na obalení
Instrukce
Máslo necháme lehce změknout a poté spolu se sýrem a moukou zpracujeme v těsto.
Na plech vyložený pečícím papírem děláme s těsta kuličky, v nich následně koncem vařečky uděláme důlky a do nich pak přes zdobící sáček se zdobičkou dáme povidla.
Z této dávky vyjde kolem 80 ks koláčků.
Po upečení vlažné koláčky obalíme v moučkovém cukru.
V uzavřené dóze a ve chladu vydrží klidně i týden.