Králík v hořčičné marinádě se smetanovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 2 hours 20 minutes
Porce 0
Uvařila Helena

Ingredience

  • 4 ks Králičí nohy
  • 300 ml Voda
  • 50 ml Olej
  • 50 g Slanina
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 ks Cibule
  • 3 lžíce Plnotučná hořčice
  • 1 lžička Mletá sladká paprika
  • 1-2 lžička Sůl
  • 1/2 lžička Pepř
  • 3 lžíce Mouka
  • 50-100 ml Smetana

Instrukce

  • Králičí nohy očistíme a omyjeme. V misce smícháme olej, trochu vody, hořčici, nadrobno nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, mletou papriku, pepř a sůl. Králíka ze všech stran potřeme marinádou, poklademe slaninou a dáme minimálně na hodinu, nejlépe přes noc do lednice.
    Maso naskládáme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády a podlijeme vodou. Pečeme zakryté v troubě předehřáté cca na 200°C doměkka (asi 2 hodiny). Pravidelně kontrolujeme a podléváme.
    Po dopečení přendáme pekáč na plotnu, maso přesuneme na talíř a vrátíme do vypnuté trouby. Mouku rozmícháme s vodou, nalijeme do výpeku, dle potřeby přidáme vodu a povaříme. Na závěr přilijeme smetanu dle chuti a podle potřeby přisolíme.
    Podáváme s knedlíky do hrníčku nebo houskovými.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account