Kořeněný pečený květák
Ingredience
- 1 celý květák
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného česneku
- ¼ lžičky sladké papriky
- směs bylinek např.provensálská, čerstvě mletý pepř, sůl
Instrukce
- V misce smícháme olej, hořčici, sušený česnek, sladkou papriku i bylinky a vše osolíme a opepříme.
- Uvařený květák potřeme směsí, položíme hlavou dolu do misky a necháme v lednici odležet cca 2 hodiny (nejlépe přes noc).
- Přendáme na pekáč, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 °C zhruba 30 minut.
- Na posledních pár minut doporučujeme zapnout gril a nechat kůrčičku zezlátnout. Ale pozor hlídejte každou minutu, jinak se spálí!
- Nechte si chutnat.
miluji vše s květákem a zdravou stravou
Zajímavý nový recept. Je třeba vyzkoušet.
Ten vypadá dobře a hlavně jednoduše. Květák miluji, ale příliš často ho nedělám.
bohužel, květák mi nedělá dobře, tak ho ani nekupujeme…
zajímavá alternativa oblíbené zeleniny