Go Back
+ servings

Kořeněný pečený květák

Vytisknout recept
Květák nebo i karfiol. Dokonalá zelenina pro keto dietu. Obsahuje totiž velmi malé množství sacharidů, ale zato to spoustu vitamínů. Provitamín A (betakaroten), vitamíny B, E, a významné množství vitamínu C, který na podzim všichni více než potřebujeme. Ve 100 g květáku navíc najdeme jen něco málo přes 25 kcal. Díky tomu je vhodnou potravinou v jakékoliv dietě a při zdravém životním stylu. A náš TOP recept?
Kategorie Hlavní jídlo, Keto/Paleo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 2 porce
Uvařila Prodietix s.r.o.

Ingredience

  • 1 celý květák
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného česneku
  • ¼ lžičky sladké papriky
  • směs bylinek např.provensálská, čerstvě mletý pepř, sůl

Instrukce

  • V misce smícháme olej, hořčici, sušený česnek, sladkou papriku i bylinky a vše osolíme a opepříme.
  • Uvařený květák potřeme směsí, položíme hlavou dolu do misky a necháme v lednici odležet cca 2 hodiny (nejlépe přes noc).
  • Přendáme na pekáč, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 °C zhruba 30 minut.
  • Na posledních pár minut doporučujeme zapnout gril a nechat kůrčičku zezlátnout. Ale pozor hlídejte každou minutu, jinak se spálí!
  • Nechte si chutnat.