
Tuňákové těstoviny s ocáskem (i bez lepku)
Ingredience
- 300 g Těstoviny
- 1 ks Menší cibule
- 1 -3 ks Jarní cibulka nať
- 20 - 30 dkg Cherry rajčata
- 2 ks Chilli paprička
- 1 lžíce Olivový olej
- 1 ks Tuňák v oleji - konzerva
- Sůl, pepř
Instrukce
- Dámy, věděly jste, že lepek v našem těle obaluje střeva a umí dělat pěkné potíže? Zkuste si jídlo podle nás, kdo jsme dobrovolně přešli na bezlepkovou stravu:Krok první - kupte si bezlepkové těstoviny. Ano, jsou dražší, sáček kolínek či vřeten vyjde v průměru na 35 - 40,- Kč, ale pro jednou je přeci jen obětujte a zkuste těstoviny po našem 😉Do hrnce dáme vařit vodu na těstoviny - nesolit předem!Rajčátka i papričky omyjeme, a zatímco se nám chystá voda, rozkrájíme rajčátka na poloviny nebo čtvrtky (podle velikosti). Papričky podélně rozřízneme, odstraníme semínka a nakrájíme na slabé proužky.Ještě si omyjeme nať z jarní cibulky.Voda se již vaří, takže do ní vsypeme těstoviny, nyní osolíme, promícháme a necháme vařit - bezlepkové těstoviny se nezakrývají pokličkou a průběžně se musí promíchat!Těstoviny vaříme, takže si zatím nakrájíme oloupanou cibuli najemno (červenou či bílou, to je na Vaší chuti) a na proužky nakrájíme také nať jarní cibulky.A konečně opatrně otevřeme konzervu tuňáka (o olej nechcete přijít), vidličkou rozkouskujeme maso a jsme skoro na konci.A další krok je na Vás, volbě a času: Možnost - vše promíchat ihned: Tedy až se těstoviny uvaří, slijeme je, lehce propláchneme horkou vodou (ano, opravdu, bezlepkové se proplachují), přidáme rajčátka, cibuli, papričky, tuňáka i s olejem, dle chuti osolíme, opepříme a je to. Už jen servírovat, posypat zelenou natí a dobrou chuť 😀 Možnost - více si s tím vyhrát a doladit: Až se těstoviny uvaří, slijeme je, lehce propláchneme horkou vodou (ano, opravdu, bezlepkové se proplachují).Na pánvičce rozehřejeme lžíci olivového oleje, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přihodíme proužky papriček a společně lehce osmahneme. Papričky pustí do oleje tu skvělou chuť a šťávu. Nyní přihodíme pokrájená rajčátka, necháme odpařit trochu vody (ony ji pustí) a stáhneme z ohně. A teď již vše společně promíchat, dle chuti osolit a opepřit a na talíři zdobit natí jarní cibulky. A dobrou chuť 😀 Vše výše popsané lze samozřejmě dělat i s klasickými těstovinami, včetně kuskusu (ten se v bezlepkové verzi dostat nedá, ale prý jej lze nahradit bulgurem - to teprve plánuji testovat).U fotky se omlouvám za absenci natě jarní cibulky, neměla jsem ji v lednici a venku leje *smile*