Kiwik

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 25 minutes
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

CESTO

  • 4 ks Vacia
  • 200 g Práškový cukor
  • 1 dcl Mlieko
  • 1 dcl Olej
  • 200 g Hladká múka
  • 1 ks Prášok do pečiva

KRÉM

  • 250 ML Smotana na šlahanie
  • 1 ks Ztužovač šlahačky
  • 500 ml Kyslá smotana
  • 2 ks Vanilkový cukor

POLEVA

  • 500 ml Voda
  • 1 ks Kiwi džus v prášku
  • 1 ks Zlatý klas
  • 5 -7 ks Kiwi

Instrukce

  • Toto je naobľúbenejší koláč mojej maminy!!!! Nie je príliš sladký, je šťavnatý a výborný !!!! 🙂
     
    Cesto: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, a následne pridáme striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej s mliekom. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný veľký a vysoký plech. Pečieme pri teplote 180°C asi 10-15 minút.
    Krém: Do misy dáme kyslú smotanu, vanilkový cukor a práškový cukor a vymiešame. V druhej miske vyšľaháme šlahačku, pridáme do misy a z ľahka premiešame. Pripravený krém rozotrieme na cesto. Kiwi nakrájame na kolieska a rovnomerne rozložíme na krém.
    Poleva: Dáme si variť 4dcl vody a pridáme kiwi džús (prášok). Vo zvyšku vody rozmiešame Zlatý klas. Do horúceho džúsu prilejeme rozmiešaný Zlatý klas a polevu miešame, až kým nezačne vrieť. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť.
    Vychladnutú polevu vylejeme na zákusok, rozotrieme a dáme na 2 hod. do chladničky.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account