Kefírové housky

Vytisknout recept
Z kefíru, cukru a droždí si uděláme kvásek.
Mouku smícháme se solí , přidáme kvásek a vymícháme těsto, které necháme chvíli nakynout.
Poté těsto rozdělíme na 12 dílů a tvarujeme různé housky a bochánky .
Na plechu necháme ještě chvilku kynout, potřeme rozpuštěnými máslem a podle chuti posypeme. Můžeme dát i plátek slaniny a sýra.
Pečeme dozlatova na 180-200 stupňů. 🙂
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila ZdeňaSlimáčková

Ingredience

  • 400 ml Kefír
  • 500 g Hladká mouka
  • 40 g Droždí
  • 1 lžíce Sůl
  • 1 lžička Cukr
  • 1 lžíce Máslo

Na posypání

  • Sůl, mák, kmín, semínka

Instrukce

  • 400ml - Kefír500g - Hladká mouka30-40g - Droždí1lžíce - Sůl 1lžička - Cukr1lžíce - MásloPodle potřebyks - Sůl, mák, kmín, semínka příprava - 20vaření - 15

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account