Kapsičky s náplní z bramborového salátu
Ingredience
- 1 mísa bramborového salátu 400 g
- 200 g gruyére
- 1 balení listového těsta - cca 400 g
- libovolná uzenina - např. chorizo
- 2 vejce
- 2-3 lžíce mouky na posypání na plechu
- ½ lžičky např. černuchy - volitelné, lze použít i libovolné sušené bylinky, semínka, oříšky
Instrukce
- Uzeninu nakrájíme a smícháme se sýrem, jedním vejcem a zbylým bramborovým salátem. V míse rozmícháme druhé vejce – použijeme ho později na pomašlování těsta. Těsto dáme na pomoučněnou linku, vyválíme a rozdělíme na stejně velké čtverce velikosti cca 10 x 10 cm. Doprostřed každého čtverce dáme vrchovatou lžíci náplně, pokud nám zbyla uzenina, ozdobíme jí kraje náplně. Poté ohneme okraje čtverců tak, aby z nich náplň nevytekla. Okraje k sobě přimáčkněte vidličkou, aby se neotevřely. Kraje pomašlujeme vejcem, a pokud máme, posypeme je černuchou či semínky. Poté taštičky přendáme na pečicí plech vyložený papírem (můžeme použít papír, ve kterém bylo zabaleno listové těsto). Celé pak pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 10–15 minut, dokud taštičky nezezlátnou.
Zajímavý recept.