Kačka

Vytisknout recept
Ako som už v predošlom recepte spomínala, môj manžel miluje pečenú kačicu.
Robím ju úplne jednoducho, vždy je vnútri mäkká a šťavnatá, z vonku chrumkavá.
Deň vopred si ju poriadne umyjem nasolím a posypem kmínom. Vložím do pekáča, na spodok ktorého dám vždy tú kožu, čo odstáva kačke z krku. Tak sa mi nikdy neprilepí o pekáč. Podlejem pohárom vody.
Pečiem hodinu zhruba na 200 stupňov, potom kačku otočím a pečiem kým nie je hotová. Pred koncom pekáč otvorím, aby sa zapiekla zvrchu.
ks - kačka
ks - soľ, kmín
příprava - 5
vaření - 120
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila VierkaCíbiková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account