Jemný cheesecake bez zapékání s broskví
Ingredience
- Sušenky na čaj – 200 g
- 100 g másla.
- Domácí sýr – 700 g
- Broskvový jogurt – 1 ks.
- Cukr – 1 sklenice
- Vanilkový cukr – 1 balení.
- Želatina – 25 g
- Voda – 1 sklenice
- Broskev želé – 2 balení.
Instrukce
- Sušenky nalámejte na drobenku, smíchejte s olejem pokojové teploty.
- Formu (průměr 26 cm) zakryjte pergamenem, rozetřete hmotu a odešlete ji do chladničky po dobu 30 minut.
- Nyní připravíme sýrovou vrstvu: ve sklenici převařené vody rozpustíme balíček želatiny. Necháme vychladnout.
- Sýr, jogurt, cukr a vanilkový cukr ušlehejte mixérem. Pokud je cukru málo, můžete přidat více, je to na vaší chuti.
- Přidáme želatinu, opatrně ji vlijeme do tvarohové hmoty a znovu zašleháme.
- Hmotu dejte na vrstvu sušenek – a dejte na hodinu do lednice.
- Zřeďte želé 2 balení. v 500 ml vroucí vody.
- Broskev nakrájíme na měsíčky, položíme na sýrovou vrstvu a navrch nalijeme pár lžic želé tak, aby bylo jen ovoce mírně zakryté, a pošleme do lednice, necháme trochu zhoustnout.
- Nalijte zbytek želé. Odešlete na několik hodin do lednice. Dobrou chuť!
Vyzkouším
Super dezert.
Budu ráda za vyzkoušení 🙂
Hezký, luxusní dortík, ale doma nedělám .-)
Nejlepší je si občas na něco takového i zajít a nechat se obsloužit…
Nádherný a jistě i dobrý dezert, štráfeček bych si kliďánko dala.
To mám radost, jehký dortík 🙂