Jemná květáková polévka

Vytisknout recept
Květák omyjeme a uvaříme cca 10 minut v mírně osolené vodě. V téže vodě ho rozklofeme šťouchadlem na brambory na malé kousíčky, přidáme strouhanou zeleninu, podravku, pepř a muškátový oříšek a uvedeme do varu. V hrníčku si rozmícháme smetanu s hladkou moukou a nalijeme do polévky, zamícháme, přidáme máslo,necháme chvilku mouku převařit a odstavíme. Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou s nasekanou čerstvou petrželkou.
1ks - Květák 1/2
1ks - Podravka rovná lžička
1,5dcl - Smetana
1ks - Hladká mouka rovná lžíce
1špetka - Muškátový oříšek
1špetka - Pepř
1špetka - Sůl
1lžíce - Máslo na zjemnění chuti
1lžička - Plévkové byliny (sušené koření) rovná lžička
2lžíce - Zelenina strouhaná (celer,petržel,mrkev) plné lžíce
příprava - 5
vaření - 20
Kategorie Polévka
Uvařila JanaFidrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account