Jablková bábovka - trošku zdravější verze

Vytisknout recept
Celá vejce vyklepneme do mísy, přidáme sladidlo dle chuti a preferencí a metličkami vyšleháme, přidáme olej, já dala kokosový, ale může být i klasický slunečnicový či řepkový, kakao, znovu promícháme. Následně si očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme jablka, která přimícháme do vaječné směsi.
Vše zamícháme a dle hustoty pak dáme cca 3 lžíce ovesných jemně mletých vloček, kypřící prášek a špaldovou hladkou mouku. V závěru jsem pak přidala ještě sekané mandle, ale nejsou nutné. Mohou se dát rozinky, sekaná čokoláda, vlašské ořechy a nebo klidně nic.
Těsto by mělo mít hustší konzistenci. Formu na bábovku vymažeme kouskem másla, vysypeme polohrubou moukou a těsto do ní rovnoměrně rozetřeme. 
Pečeme v troubě vyhřáté na cca 180°C zhruba 40 minut. Pečení vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Tak ať se bábovka povede a chutná!

3ks - vejce celá
4lžíce - cukr, med či sladidlo dle preferencí
4lžíce - kokosový olej
300g - strouhaná jablka
2-3lžíce - kakao
ks - prášek do pečiva 3/4 sáčku
3lžíce - jemné ovesné vločky
3-4lžíce - špaldová mouka
ks - sekané ořechy či mandle, rozinky...
příprava - 20
vaření - 45-50
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account