Jablečné vafle

Vytisknout recept
Vejce rozdělíme a bílky vyšleháme na tuhý sníh. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a vmícháme žloutky. Postupně zapracujeme i mouku, prášek do pečiva, podmáslí, skořici, až získáme řídké těsto.
Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na struhadle. Společně s bílky je opatrně zapracujeme ke zbytku surovin.
Ve vaflovači vymazaném tukem, postupně upečeme 12 vaflí dozlatova.
 Můžeme také přidat šlehačku a čokoládovou polevu. nebo zmzlinu
250g - Hladká mouka
200g - máslo
125ml - podmáslí
10g - sekané mandle
100g - cukr
3ks - jablka
1lžička - skořice
1lžička - PDP
příprava - 30
vaření - 15
Kategorie Dezert
Uvařila DagmarKostenková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account