
Italské hříbkové rizoto. Vyražte do lesa a nasbírejte si houby na skvělý oběd. Rostou!
Sušené houby si namočíme do vroucí vody. Čerstvé očistíme a pokrájíme.
Cibulku nakrájíme na drobno a na polovině másla necháme v hluboké pánvi zezlátnout. Přidáme houby bez vody (vodu z hub si schováme) a opečeme. Do houbové směsi přidáme suchou rýži a opečeme.
Přilejeme bílé víno a necháme trochu odpařit. Postupně po celou dobu vaření přiléváme vývar s vodou z hub tak, aby byla rýže stále mokrá. Po dvaceti minutách ochutnáme, zda už je rýže hotová. V případě potřeby přidáme vývar nebo trochu vody.Po uvaření by mělo být rizoto krémové a to i bez smetany, která do něj rozhodně nepatří! Vmícháme zbytek másla a přidáme nastrouhaný italský sýr. Dochutíme solí a pepřem.1hrnek - italská rýže arborio1hrnek - houby1ks - šalotka2dcl - bílé víno 1hrst - italský sýr Pecorino1hrnek - bujon zeleninovýpříprava - 10vaření - 20











