Italské hříbkové rizoto. Vyražte do lesa a nasbírejte si houby na skvělý oběd. Rostou!

Vytisknout recept
V jednoduchosti je krása. Stačí vyrazit do lesa a najít pár krásných hříbků 🙂
Sušené houby si namočíme do vroucí vody. Čerstvé očistíme a pokrájíme.
Cibulku nakrájíme na drobno a na polovině másla necháme v hluboké pánvi zezlátnout. Přidáme houby bez vody (vodu z hub si schováme) a opečeme. Do houbové směsi přidáme suchou rýži a opečeme.
Přilejeme bílé víno a necháme trochu odpařit. Postupně po celou dobu vaření přiléváme vývar s vodou z hub tak, aby byla rýže stále mokrá. Po dvaceti minutách ochutnáme, zda už je rýže hotová. V případě potřeby přidáme vývar nebo trochu vody.

Po uvaření by mělo být rizoto krémové a to i bez smetany, která do něj rozhodně nepatří! Vmícháme zbytek másla a přidáme nastrouhaný italský sýr. Dochutíme solí a pepřem.

1hrnek - italská rýže arborio
1hrnek - houby
1ks - šalotka
2dcl - bílé víno
1hrst - italský sýr Pecorino
1hrnek - bujon zeleninový
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account