Višňový závin

Vytisknout recept
 
Nejprve si vypeckujeme višně. Dáme do hrnce s cukrem, vanilk. cukrem, riccotou, kořením a pudinky a chvíli povaříme až do zhoustnutí. Necháme vychladnout. 
Vyválíme si z listového těsta 4 placky. Každou placku posypeme strouhankou, navrstvíme  připravenou višňovou směs, posypeme rozinkami a zabalíme do obdélníku. Konce pořádně přitlačíme, aby nám višně nevytekly. 
Záviny pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme půlkami vlašských ořechů. 
 
 
Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 160°C asi 30 minut do zlatova.
 
 
Přeji dobrou chuť!!!                  

2ks - listové těsto
1000g - višně
2ks - ricotta
12lžíce - strouhanka
100g - pískový cukr
1lžička - mletá skořice
1/2lžička - mletý hřebíček
2ks - vanilkový puding
1ks - vanilk. cukr
1ks - vejce
150g - vlašské ořechy
80g - rozinky
příprava - 60
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account