Irish stew – nejoblíbenější jídlo smaragdového ostrova

Vytisknout recept
Začněte s tím, že si moukou poprášíte maso (nasekanou oháňku) a na rozehřátém ghí ho ze všech stran opečete v litinovém kastrolu (za mě jednoznačně STAUB). 
Maso vyjměte a přidejte trochu oleje, nasekanou cibuli a postupně i česnek a ostatní zeleninu, krom fazolek. Orestujte cca 10 minut, na závěr přidejte protlak, promíchejte směs a vraťte do kastrolu zpět maso, přidejte bylinky a koření a zalijte pivem Guiness. 
Tak a teď máte 2-3 hodiny klid 🙂 dejte zaklopený kastrol do trouby a pečte na 150 stupňů. Ano na tak málo. Za 2 hodinky se podívejte, zda máte dost tekutin a přidejte dle potřeby bujón a nakonec také zelené fazolky. 
Pečeme do měkka – maso by mělo odpadat od kosti. Podávejte s kaší, nebo rýží či jen s čerstvou bagetkou. Nezbyde nic, uvidíte 🙂 

1kg - volká oháňka (nebo jehněčí kýta)
1hrnek - kořenová zelenina (mrkev, petržel)
1hrnek - řapíkatý celer
1hrnek - zelené fazolky
2ks - cibule
3ks - česnek stroužky
3lžíce - rajčatový protlak (100% rajčata)
1ks - guiness pivo (nebo jiné silné černé) ale mělo by být Irské 🙂 0,5l
1hrnek - bujon
1ks - bylinky svazek (tymián, petržel, bobkový list, rozmarýn)
1lžička - pepř a sůl
2lžíce - ghí + olivový olej
2lžíce - mouka
příprava - 30
vaření - 200
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account