Irish stew – nejoblíbenější jídlo smaragdového ostrova

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 3 hours 20 minutes
Porce 0
Uvařila KristinaGrey

Ingredience

  • 1 kg Oháňka nebo jehněčí kýta
  • 1 hrnek Kořenová zelenina (mrkev, petržel)
  • 1 hrnek Řapíkatý celer
  • 1 hrnek Zelené fazolky
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 lžíce Rajčatový protlak 100% rajčata
  • 1 ks Guiness pivo (nebo jiné silné černé) ale mělo by být Irské
  • 1/2 l Bujon
  • 1 ks Svazek bylinek (tymián, petržel, bobkový list, rozmarýn)
  • 1 lžička Sůl, pepř
  • 2 lžíce Ghí + olivový olej
  • 2 lžíce Mouka

Instrukce

  • Začněte s tím, že si moukou poprášíte maso (nasekanou oháňku) a na rozehřátém ghí ho ze všech stran opečete v litinovém kastrolu (za mě jednoznačně STAUB). 
    Maso vyjměte a přidejte trochu oleje, nasekanou cibuli a postupně i česnek a ostatní zeleninu, krom fazolek. Orestujte cca 10 minut, na závěr přidejte protlak, promíchejte směs a vraťte do kastrolu zpět maso, přidejte bylinky a koření a zalijte pivem Guiness. 
    Tak a teď máte 2-3 hodiny klid 🙂 dejte zaklopený kastrol do trouby a pečte na 150 stupňů. Ano na tak málo. Za 2 hodinky se podívejte, zda máte dost tekutin a přidejte dle potřeby bujón a nakonec také zelené fazolky. 
    Pečeme do měkka – maso by mělo odpadat od kosti. Podávejte s kaší, nebo rýží či jen s čerstvou bagetkou. Nezbyde nic, uvidíte 🙂 

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account