Dort bez pečení: citronový cheesecake

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 18 minutes
Uvařila LudmilaŠpačková

Ingredience

  • 2 hrnek Mix. ořechů (vlašské, lískové, mandle, ...)
  • 3/4 hrnek Vypeckované namočené datle
  • 2 lžíce Kakao
  • 2 lžíce Rozehřátý kokosový olej
  • 1 lžíce Strouhaný kokos
  • 2 hrnek Namočené kešu ořechy
  • 1/2 hrnek Medu nebo agáve sirup
  • 1/4 hrnek Šťáva z citrónu
  • 1 lžíce Citrónová kůra
  • 3/4 hrnek Rozehřátý kokosový olej
  • 2 lžíce Kokosového mléko
  • 250 g Mražené ovoce
  • 1 hrnek Namočené datle

Instrukce

  • Nejen pro ty, kdo chce mlsat zdravě a bez výčitek 🙂
    Korpus: V mixéru nejprve dohromady rozmixujeme ořechy (nenamáčí se) s kakaem a kokosem. Potom přidáme datle (namočené přes noc) a kokosový olej a umixujeme. Dostaneme hustou lepkavou hmotu, kterou vyložíme dortovou formu asi do 3/4 výšky. Formu není třeba ničím vymazávat. Náplň: Kešu oříšky je nejlepší nechat přes noc namočené ve vodě, aby pořádně změkly. Všechny suroviny na náplň vložíme do mixéru a mixujeme, dokud nedostaneme hladkou hmotu. Vylejeme ji do korpusu. Poleva: Mražené ovoce necháme trochu roztát a umixujeme ho s namočenými datlemi. Pokud by ovoce bylo kyselé, můžeme dosladit trochou medu nebo jiným sladidlem.Pokud chceme koláč konzumovat už v ten den, dáme ho do mrazáku alespoň na 3 hodiny. Pokud ne, stačí ho nechat přes noc v ledničce, kde nádivka díky kokosovému oleji ztuhne. Pak už jen vyjmeme koláč z formy, polejeme ovocem a dobru chuť. 😉
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account