Hruškové muffiny. Kolotoč chutí a vášní v jednom kousku
Ingredience
- 2 hrnek Polohrubá mouka
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 2 lžíce Kakao
- 1 ks Vejce
- 200 g Ricotta
- 6 lžíce Kokosový olej
- 100 g Třtinový cukr
- 250 ml Mléko
- 1 ks Hruška
Instrukce
- Dnes jsem opět experimentovala a své „muffinové království“ doplnila o další novou recepturu. Tentokrát jsem do těsta přidala ricottu – italský sýr podobný tvarohu. V kombinaci s kakaovým práškem a čerstvě utrženými hruškami na sadu vznikl kolotoč chutí a vášní. Muffiny jsou jemné, lahodné a hříšně dobré. Jsou opět plné zdraví a superpotravin. Mouku jsem použila pohankovou, která je vhodná pro osoby trpící alergií na lepek. Je výživná a bohatá na celou řadu vitamínů a minerálů. Nejdůležitější jsou draslík, fosfor, mangan, měď, selen, vápník, zinek a železo. Z vitamínů pak B1, 2 a 6. Obsahuje rovněž kyselinu linolovou a linoleovou.Doba přípravy: 20 minut, doba pečení: 45 minutNa osm skvělých kousků si připravte:2 hrnky pohankové hladké mouky (400 g)1 kypřící prášek bez fosfátů (např. Amylon) špetku soli2 PL kakaového prášku1 vejce200 g ricotty6 PL kokosového oleje100 g třtinového cukru250 ml mléka (používám mléka rostlinná, v tomto případě kokosové. Lze použít jakékoliv, které máte doma k dispozici)1 šťavnatou hruškuDrobenku na posypání (nemusí být).Troubu si předehřejte na 180 °C. Formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky anebo ji vystříkejte tukovým sprejem. Pokud máte silikonové formičky, můžete je rovnou naplnit.Do mísy si prosejte mouku, smíchejte s kypřícím práškem a solí. Přidejte kakaový prášek, vajíčko a ricottu. Promíchejte. Postupně dodejte zbývající ingredience a dobře je spojte do hladkého a jemného krémového těsta.Hrušku zbavte jadřince a nakrájejte na kostičky. Polovinu hrušky přidejte do těsta a promíchejte. Těstem naplňte připravené košíčky do 2/3. Druhou polovinou hrušky ozdobte těsto ve formičkách. Můžete posypat drobenkou.Vložte do trouby a pečte 45 minut. Před vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vyndáte z těsta suchou a čistou, máte pečeno. V opačném případě dejte muffinám ještě pár minutek k dobru.Dobrou chuť.