Hráškový krém se slaninou a krutony
Ingredience
- 1 sáček mraženého hrášku
- 1 cibulka
- 3/4 l vývaru zeleninový, drůbeží..
- sůl pepř
- bylinky
- 100 g smetany
- 2 lžíce olivového oleje
Instrukce
- Do vyššího hrnce jsem dala olej a když se rozpálil, tak cibulku. Hned jsem ji posolila.
- Chvíli jsem restovala a pak vložila zmrzlý hrášek. Zamíchala.
- Nechala jsem orestovat a zalila vývarem.
- Opepřila a přidala jsem z balkonu majoránku, tymián, petrželku.
- Asi 10 min. jsem povařila. Až je hrášek měkký, ale ne dlouho, aby zůstal krásně zelený.
- Poté jsem rozmixovala tyčovým mixérem.
- Vrátila na plotýnku a ještě jsem vlila trochu smetany.
- Podávala jsem s opečenou slaninou a krutonky ze semínkového chleba.
A celkově, zima na krku, u nás začne období polévek…. těším se na dýňovou 🙂
tu mám taky moc ráda 🙂
Krém vypadá skvěle. To byla určitě dobrota.
Nadi, byl moc dobrý 🙂
Musím Leničku pochválit. Bylo to výborné, moc mi to chutnalo.
děkuji, zase ho brzy uděláme…
Uauu. Mňamka. Mám ráda.
super… nemělo to chybu…