Go Back
+ porce

Hráškový krém se slaninou a krutony

Vytisknout recept
Dostali jsme chuť na hráškový krém. Vše bylo o víkendu doma, takže nebyl problém ho uvařit.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 sáček mraženého hrášku
  • 1 cibulka
  • 3/4 l vývaru zeleninový, drůbeží..
  • sůl pepř
  • bylinky
  • 100 g smetany
  • 2 lžíce olivového oleje

Instrukce

  • Do vyššího hrnce jsem dala olej a když se rozpálil, tak cibulku. Hned jsem ji posolila.
  • Chvíli jsem restovala a pak vložila zmrzlý hrášek. Zamíchala.
  • Nechala jsem orestovat a zalila vývarem.
  • Opepřila a přidala jsem z balkonu majoránku, tymián, petrželku.
  • Asi 10 min. jsem povařila. Až je hrášek měkký, ale ne dlouho, aby zůstal krásně zelený.
  • Poté jsem rozmixovala tyčovým mixérem.
  • Vrátila na plotýnku a ještě jsem vlila trochu smetany.
  • Podávala jsem s opečenou slaninou a krutonky ze semínkového chleba.