Hráškový krém se slaninou a krutony
Vytisknout recept
Dostali jsme chuť na hráškový krém. Vše bylo o víkendu doma, takže nebyl problém ho uvařit.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes min
Čas vaření 10 minutes min
Celkový čas 15 minutes min
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková
- 1 sáček mraženého hrášku
- 1 cibulka
- 3/4 l vývaru zeleninový, drůbeží..
- sůl pepř
- bylinky
- 100 g smetany
- 2 lžíce olivového oleje
Do vyššího hrnce jsem dala olej a když se rozpálil, tak cibulku. Hned jsem ji posolila.
Chvíli jsem restovala a pak vložila zmrzlý hrášek. Zamíchala.
Nechala jsem orestovat a zalila vývarem.
Opepřila a přidala jsem z balkonu majoránku, tymián, petrželku.
Asi 10 min. jsem povařila. Až je hrášek měkký, ale ne dlouho, aby zůstal krásně zelený.
Poté jsem rozmixovala tyčovým mixérem.
Vrátila na plotýnku a ještě jsem vlila trochu smetany.
Podávala jsem s opečenou slaninou a krutonky ze semínkového chleba.