Lahodná hrášková pomazánka na toustu

Vytisknout recept
Kategorie pomazánka
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila LucieHolbová

Ingredience

  • 200 g Hrášek čerství nebo mražený
  • 1 - 2 stroužek Česnek
  • 70 g Parmazán
  • 1 - 2 lžíce Olivový olej
  • 1 ks Bageta
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • Začíná doba mladého šťavnatého hrášku!
    Já tyto "sladké kuličky" můžu dávat snad všude. Krémové polévky, vývary, zeleninové saláty a pomazánka s hráškem.*heart*
    Postup: Hrášek vhoďte do hrnce s vroucí vodu, nechte asi dvě minuty vařit (pokud dáváte mražený, tomu stačí minutka).Hrášek pak rychle sceďte a propláchněte hodně studenou vodou (zastavíte var hrášku a zachováte barvičku).Okapaný hrášek poté v misce trochu osolte a přidejte lžíci až dvě olivového oleje a vidličkou rozmačkejte. Přidejte pepř a trochu jemně nastrouhaného parmazánu. Kdo má rád ,,jiné, zvláštní,, může přidat i trochu čertvé máty. Pomazánku namažeme na toust (topinku) potřený stroužkem česneku z bagetky jakou máme rádi. Ozdobíme třeba hoblinkami zbylého parmazánu nebo jen rajčátkem a pár kapičkami oliv. oleje
    Tip:
    Kdo by chtěl mít pomazánku "krémovitější" může přidat cottage sýr nebo ricottu či lučinu.
    Přeji dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account