
Hrachová kaše s trhaným vepřovým masem
- Hrách několikrát pořádně propláchněte a nechte alespoň 5 hodin namočený ve vývaru.
- Přidejte bobkový list a ponechte v hrnci takové množství tekutiny, aby byl hrách zcela ponořený. Pak hrách přiveďte k varu.
- Až bude hrách uvařený, vyndejte bobkové listy a rozmixujte hrách na kaši.
- Ve druhém hrnci rozehřejte sádlo a přidejte k němu mouku, kterou nechte zpěnit. Poté zalijte mlékem a krátce povařte.
- Přidejte hrách, prolisovaný česnek a vše osolte a opepřete.
- Kaši zjemněte lžící másla.
- Krkovici dejte do pekáče a potřete jí směsí cukru, mleté papriky, hořčice, soli, pepře, slunečnicového oleje a dvou prolisovaných stroužků česneku.
- Takto připravené maso nechte v marinádě alespoň 6 hodin.
- Poté maso podlijte 150 ml vody a dejte péct na cca 2-3 hodiny na 150 stupňů, dokud se nebude doslova rozpadat. Pak natrhejte maso vidličkou na kousky.
- Připravte si omáčku smícháním protlaku s kečupem, medem a zbylým prolisovaným česnekem a následně ji osolte a opepřete.
- Poté smíchejte maso s omáčkou a nechte prohřát na mírném ohni.
- Podávejte s hrachovou kaší.








