Houbové krémové rizoto
Mezitím si nakrájíme cibulku na kostičky.
Rozehřejeme pánev, přidáme olivový olej a vhodíme cibulku.
Smažíme a jakmile začne chytat barvu, přidáme rýži a mícháme. Osolíme, opepříme.
Když rýže zesklovatí, přidáme misku s houbami - i s vodou, ve které se namáčely. Ta se okamžitě vsákne do rýže.
Dále vždy přilijeme trochu vývaru a mícháme, dokud se nevsákne. Takto pokračujeme, dokud rýže nezměkne (cca 15 minut).
Přidáme máslo a necháme asi 2 minuty odstát. Naposledy promícháme a podáváme.
Nakonec posypeme sýrem - může být parmezán, či Grana Padano, s poloprázdnou ledničkou ale vezmeme za vděk třeba uzenému sýru, jako vidíte na fotce :)).1hrnek - Sušené houby350g - Rýže1ks - Cibule1špetka - Sůl1špetka - Pepř5cl - Olivový olej50g - Máslo50g - Sýr na posypání1l - Vývarpříprava - 10vaření - 20