Arabské placky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Uvařila KarolínaVaněčková

Ingredience

  • 500 g Mouka
  • 200 ml Teplá voda
  • 10 g Droždí
  • 1 lžička Cukr
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 lžička Sůl
  • 30 g Koření Zataar
  • 1 hlávka Čínské zelí
  • Kečup

Instrukce

  • V mé oblíbené čajovně jsem si zamilovala arabskou placku, kterou zde podávají. Placka je jednoduchá a chutná božsky! Rozhodně stojí za vyzkoušení! 
    [x]Arabská placka:
    Ve 100ml vody rozmícháme droždí, cukr a necháme chvilku odstát.
    Prosejeme mouku, přidáme sůl, lžíci olivového oleje, kvásek a zbytek vlažné vody.
    Zaděláme hladké těsto, které nelepí a dobře se s ním pracuje.
    Těsto ze všech stran i nádobu na kynutí ručně vymažeme trochou oleje, přikryjeme a necháme půl hodinky kynout.
    Z vykynutého těsta utvoříme malé bochánky. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a rukou oddělíme na osm kousků.
    Poté si každý kousek rozválíme na placku asi půl centimetru vysokou. Začínáme u toho bochánku, který jsme udělali jako první.
    Upečeme v troubě na maximální teplotu. Placky vkládáme na horký plech a v horní části trouby pečeme nanejvýš 2 minuty.
    Náplň:
    Zelí a balkán si nakrájíme na nudličky. Pokud máte placky jako hlavní jídlo, doporučuji přidat orestované kuřecí maso na malé kousky, originál je však bezmasý.
    Zataar smícháme s olejem a zelí s balkánem.
    Placku potřeme zataarem, dáme maso (pokud máme masovou variantu), zelí s balkánem, kečup a pokapeme na konec Zataarem.
     
    DOBROU CHUŤ!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account