HOUBOVÁ OMÁČKA
Ingredience
- Cibule 1 ks
- Pepř
- Sůl
- Smetana na vaření 1 ks
- Knedlík houskový
- Kmín celý
- Mouka hladká 2 plž
- Máslo 4 plž
- Houby čerstvé 250 g
Instrukce
- Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.
- 2
- Přidejte dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené čerstvé houby (ideálně hřiby) a zprudka je osmahnete. Promíchejte, dost osolte a posypejte půllžičkou drceného kmínu. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.
Houbovou omáčku máme moc rádi. Já také nemám ráda cibuli. Smažená do jídla může trochu být, ale syrová ne.
Škoda, že nemáme čerstvé houby. Houbovku bychom si dali. 🙂
hele, nesnesu cibuli syrovou, to vůbec nikde (saláty, pomazánky, a pod). Do jídel, která vařím, a cibule tam patří, ji dám, ale musí být zcela mi milimetrové kousíčky nakrájená (v tom jsem dobrá!) a musím vědět, že se rozvaří a nebude v jídle vidět natož cítit mezi zuby. Nicméně ani do guláše nedávám tolik cibule, jako je masa, ale méně. Do omáček třeba jen půlku malé cibule, atd. Velké cibule doma nechci mít…
Mám hrozně ráda malé cibule, jsou roztomilé. 😀 Ale obecně cibuli s manželem konzumujeme často, jsme opačný tábor. 🙂 Hlavně když si připravujeme zeleninový salát k večeři. Je pravda, že na cibuli nešetříme. 😀
děláme, taky mám ráda, sem tedy cibulku hodně najemno nakrájenou taky dávám 🙂
Ja se stale asi nedozvedela, jaktoze nekde jo a nekde ne? Ja ted byla v restauraci na veprov. penanku na hribkove omacce a jeste ted se oblizuji 🙂
ještě… i do leča dávám zcela drobnou cibuli, protože jak ji vidím v jídle, tak ji musím vyndat
Můj strejda zase vybere rozinky 😉