HOUBOVÁ OMÁČKA

Vytisknout recept
Kategorie Dezert, Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Cibule 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Smetana na vaření 1 ks
  • Knedlík houskový
  • Kmín celý
  • Mouka hladká 2 plž
  • Máslo 4 plž
  • Houby čerstvé 250 g

Instrukce

  • Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.
  • 2
  • Přidejte dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené čerstvé houby (ideálně hřiby) a zprudka je osmahnete. Promíchejte, dost osolte a posypejte půllžičkou drceného kmínu. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.
8 Komentářů
  1. 5 stars
    Houbovou omáčku máme moc rádi. Já také nemám ráda cibuli. Smažená do jídla může trochu být, ale syrová ne.

  2. Škoda, že nemáme čerstvé houby. Houbovku bychom si dali. 🙂

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    hele, nesnesu cibuli syrovou, to vůbec nikde (saláty, pomazánky, a pod). Do jídel, která vařím, a cibule tam patří, ji dám, ale musí být zcela mi milimetrové kousíčky nakrájená (v tom jsem dobrá!) a musím vědět, že se rozvaří a nebude v jídle vidět natož cítit mezi zuby. Nicméně ani do guláše nedávám tolik cibule, jako je masa, ale méně. Do omáček třeba jen půlku malé cibule, atd. Velké cibule doma nechci mít…

    • Mám hrozně ráda malé cibule, jsou roztomilé. 😀 Ale obecně cibuli s manželem konzumujeme často, jsme opačný tábor. 🙂 Hlavně když si připravujeme zeleninový salát k večeři. Je pravda, že na cibuli nešetříme. 😀

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    děláme, taky mám ráda, sem tedy cibulku hodně najemno nakrájenou taky dávám 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account