Go Back
+ servings

HOUBOVÁ OMÁČKA

Vytisknout recept
Kategorie Dezert, Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Cibule 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Smetana na vaření 1 ks
  • Knedlík houskový
  • Kmín celý
  • Mouka hladká 2 plž
  • Máslo 4 plž
  • Houby čerstvé 250 g

Instrukce

  • Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.
  • 2
  • Přidejte dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené čerstvé houby (ideálně hřiby) a zprudka je osmahnete. Promíchejte, dost osolte a posypejte půllžičkou drceného kmínu. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.